Welkom bezoeker [ Registreren | Inloggen

informatie winterbanden

Bandenmarktplaats 25 januari 2017

Winterbanden verschillen van zomerbanden in profiel, rubbersamenstelling en daardoor vooral in prestaties. Daarnaast zijn er officiële symbolen die aangeven wanneer het om een winterband gaat. Bandenmarktplaats.com geeft graag meer uitleg over winterbanden.

De kenmerken van winterbanden:

 • Profiel; een winterband heeft lamellen in het profiel waardoor meer stabiliteit in bochten wordt geboden en het zorgt voor meer grip op het wegdek en betere afvoer van sneeuw, water en ander vuil.
 • Sneeuwvloksymbool winterbandenRubbersamenstelling; de compound van een winterband is anders dan die van een zomerband. De rubbersamenstelling van een winterband blijft flexibel en elastisch bij lage temperaturen wat meer grip biedt op de weg.
 • Sneeuwvlok symbool; dit symbool geeft aan dat het om een winterband gaat. De winterband voldoet aan de UNECE-normen (geldig in de EU) en de bandennormen in Amerika en Canada. Deze banden bieden uitstekende prestaties qua veiligheid en controle op sneeuw, bevroren wegen en bij lage temperaturen.
 • M+S codering winterbandenM+S symbool; dit symbool staat voor modder en sneeuw en de banden met deze codering hebben een optimale structuur om zoveel mogelijk modder en sneeuw af te voeren. Op termijn zal het sneeuwvloksymbool het M+S symbool gaan vervangen.

Wist u dat…?

 • Winterbanden moeten harder opgepompt worden dan zomerbanden. De bandendruk is namelijk afhankelijk van de temperatuur in de omgeving. De gemeten druk ligt lager bij een lage temperatuur dus voeg 0,2 bar toe aan de normale aanbevolen bandenspanning.
 • Een smalle band is efficiënter op sneeuw want deze band heeft een smaller rolvlak en daarmee wordt de handling en grip hoger op besneeuwd wegdek.
 • Winterbanden in bepaalde landen verplicht zijn van oktober tot en met maart? Bekijk hier waar het verplicht is, om eventuele boetes te voorkomen.

Bandenmarktplaats.com adviseert om over te stappen op winterbanden wanneer de temperaturen dalen tot 7°C of kouder. De periode is over het algemeen van oktober tot en met maart. Kies voor winterbanden!

Geen trefwoorden

  

 • Bandenmaat aflezen

  door op 5 november 2017 - 0 Reacties

  Bandenmaat van uw autobanden aflezen Welke bandenmaat onder mijn auto? Uw bandenmaat aflezen is vrij eenvoudig. Op uw autobanden staat aan de zijkant alle informatie die u nodig heeft. De bandenmaat bestaat uit 3 getallen en kan als volgt worden afgelezen: hoogte, breedte en inchmaat. Die zijn gebaseerd op de maten van uw velg. Indien […]

 • Samenstelling autoband

  door op 5 november 2017 - 0 Reacties

  Samenstelling autoband > Hoe maak je een autoband? Verschillende bandenmerken bewaren hun fabrieksgeheim in centra die beveiligd zijn als onneembare vestingen. Alles wordt voornamelijk gebaseerd op de fysische en chemische technologie. Terwijl er elke dag miljoenen banden in de hele wereld worden geproduceerd, duurt het vele jaren om banden met steeds betere voordelen uit te […]

 • Bandenlabel verplicht

  door op 5 november 2017 - 0 Reacties

  Bandenlabel informatie bij autobanden Autobanden zijn vanaf juli 2012 eenvoudig te herkennen aan het ecolabel. Alle nieuwe autobanden in de Europese Unie krijgen een bandenlabel. Bandenlabel is de officiële benaming, maar vanwege de milieuvriendelijke aspecten van het label, spreekt bandenmarktplaats.com over bandenlabels. Zo worden groene banden nog beter benadrukt. Het label informeert over drie belangrijke prestaties: de […]

 • Snelheidsindex autoband

  door op 5 november 2017 - 0 Reacties

  Autobanden snelheidsindex Autobanden hebben verschillende tekens op de zijkant staan die de bandenmaat aanduiden. De bandenmaat bestaat uit een aantal tekens te beginnen met de breedte van de band. Het volgende getal geeft de hoogte van de autoband aan. Het laatste getal geeft de inch maat van uw wiel aan. Als voorbeeld nemen wij de […]

 • Draagvermogen autoband

  door op 5 november 2017 - 0 Reacties

  Draagvermogen Maximaal draagvermogen / loadindex Het maximale draagvermogen geldt alleen bij de maximale bandenspanning van de band. Andere type banden (zoals bestelwagen- of reinforced banden) hebben een afwijkende bandenspanning! Bij de maataanduiding van de band wordt ook het draagvermogen van de band aangegeven…bijvoorbeeld 205/55/16 94H Hoe bereken ik de loadindex voor de banden van mijn auto? […]

Follow by Email